FISCAAL BOETE EN STRAFRECHT

Waar kunnen wij het over hebben?

Hoe kom ik erachter of BNB Advocatuur mij kan helpen?

Door contact met ons op te nemen! BNB Advocatuur staat altijd open voor een gesprek met u, zodat wij u kunnen voorzien van de meest actuele informatie en oplossingen. 

Wat is Fiscaal boete en strafrecht?

In het fiscaal boete- en strafrecht gaat het om overtredingen van de belastingwetgeving. Wanneer u wordt gedreigd of bent geconfronteerd met een bestuurlijke boete (door de Belastingdienst) of met een strafrechtelijke vervolging (door het Openbaar Ministerie) dan gaat men ervan uit dat u een overtreding hebt begaan. De dreiging kan al vroeg in het proces aanwezig zijn. Zo kunt u al te maken hebben met het boeterecht of strafrecht wanneer de Belastingdienst u wijst op de sancties die volgen als u niet voldoet aan uw informatieverplichtingen. Een fiscale strafzaak beperkt zich zelden tot een overtreding van alleen de belastingwet. Niet zelden zijn ook andere strafbare feiten aan de orde, zoals valsheid in geschrifte en witwassen.

bnb advocatuur

Bent u op de hoogte van de regels?

Het is van belang dat u zo vroeg mogelijk op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Dat kan soms al voordat de FIOD een inval doet of een verhoor afneemt. Daarom is het raadzaam om vroegtijdig een advocaat-belastingkundige in te schakelen. BNB Advocatuur is gespecialiseerd in fiscale strafzaken en kan u dan ook hierin bijstaan. BNB Advocatuur verdedigt niet alleen uw zaak gedurende de rechtszaak, maar heeft ook de nodige ervaring in huis om in bepaalde gevallen overeenstemming te bereiken met het Openbaar Ministerie om een zaak buiten een strafzaak af te doen. 

bnb advocatuur

BNB Advocatuur en regels

Is een aanslag opgelegd of een andere beschikking vastgesteld en bent u het daar niet mee eens, dan wijst BNB Advocatuur u op de mogelijkheden die er zijn om tegen de beschikking of aanslag op te komen. Ook kunt u bij BNB Advocatuur terecht als u wilt weten welke regels er in specifieke situaties gelden en aan welke regels beide partijen zich moeten houden. Wilt u weten wat de bevoegdheden van de Belastingdienst zijn en wanneer deze bevoegdheden worden overschreden? Ook dan bent u bij BNB Advocatuur aan het juiste adres. 

bnb advocatuur

Hulp nodig?

Onze advocaten staan altijd voor u klaar

Scroll naar boven